رشته انیمیشن چیست؟

پویانمایی معادل فارسی انیمیشن است. وقتی تصاویر دو بعدی را به صورت پیوسته و تند نمایش می‌دهیم تا بیننده حرکتی را مشاهده کند در حقیقت انیمیشن ساخته‌ایم. عموماً فیلم‌های پویانمایی را کارتون می‌نامند. رشته انیمشن در دنیا به یک صنعت بزرگ تبدیل شده است. در ایران نیز بیش از یک دهه است که با گسترش شبکه‌های تلویزیونی در مرکز استان‌ها، تولید برنامه‌های انیمیشن و استفاده از رشته انیمشن توسعه یافته است.

  

بازار کار رشته انیمیشن

شاید در ابتدا ساخت انیمیشن برای سرگرمی کودکان و نوجوانان بوده اما اکنون رشته انیمیشن در حوزه‌های مختلفی کاربرد دارد. در ساخت تیزرهای تبلیغاتی، ساخت بازی‌های کامپیوتری، برنامه‌های آموزشی، جلوه‌های ویژه و شبیه‌سازی محیط‌های واقعی به متخصصان رشته انیمیشن نیاز است.

آزادی عمل در به تصویر کشیدن داستان‌های مختلف موجب شده که هرروز گرایش به این رشته در بین فیلمسازان افزایش پیدا کند  و البته هزینه پایین این روش نسبت به ساخت صحنه‌های واقعی یک دلیل دیگر برای استقبال از این رشته در فیلم‌سازی است.

دامه تحصیل رشته انیمیشن

فارغ‌التحصیلان رشته انیمیشن به منظور ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی می‌توانند در دوره پیش‌دانشگاهی هنر شرکت کنند و جذب دانشگاه صداوسیما و مراکز آموزش عالی در سطح کشور شوند و تا مقطع دکتری در داخل و خارج از کشور ادامه تحصیل دهند.

آینده شغلی رشته انیمیشن

فارغ‌التحصیلان رشته انیمیشن می‌توانند در استودیوهای ساخت انیمیشن، شرکت‌های سازنده بازی‌های کامپیوتری، شرکت‌های تبلیغاتی کار کنند. اغلب افراد در این رشته به‌صورت مستقل و قراردادی کار می‌کنند. مثلاً شرکتی سفارش ساخت یک آگهی تبلیغاتی را به انیماتور می‌دهد و ظرف مدت تعیین شده با مبلغ قرارداد مشخص کار باید به شرکت تحویل داده شود. چون بسیاری از کارهای انیماتور به صورت سفارشی و پروژه‌ای است، برخی انیماتورها به صورت کارمند مجازی از هرکجای کشور برای یک شرکت کار می کنند یعنی مشخصات کار را از شرکت تحویل گرفته و پس از آماده شدن، کار را برای شرکت می‌فرستند.

توانایی لازم برای رشته انیمیشن

فرد علاقمند به تحصیل در این رشته در صورتی که از توانایی طراحی خوبی برخوردار باشد، می‌تواند موفقیت بیشتر در این رشته کسب کند. خلاقیت و تخیل، در هر مرحله‌ای از ساخت انیمیشن از ایده‌پردازی تا ساخت آن، اهمیت دارد. صبر، تمرکز و تلاش هم لازم است. معمولاً ساخت انیمیشن زمان‌بر است گاهی برای تولید یک انیمیشن یک دقیقه‌ای باید چندین هفته وقت صرف کرد. بنابراین انیماتور باید صبور بوده و با پشتکار روی کار خود تمرکز کند.

 

هنرجوها در رشته انیمیشن چه مهارت‌های کسب می‌کنند؟

هنرجویان در طی دوران تحصیل با مبانی هنر و رنگ، طراحی، اصول بازیگری، تولید فیلم‌های انیمیشن، انواع نرم‌افزارهای گرافیکی، عناصر و ساختار فیلمنامه و… آشنا می‌شوند. از هنرجویان انتظار می‌رود که پس از فارغ‌التحصیلی توانایی‌های زیر را داشته باشند:

_توانایی نگارش داستان و تبدیل آن به فیلمنامه

_توانایی تبدیل سناریو به استوری برد

_توانایی طراحی شخصیت‌ها و فضای داستان

_توانایی طراحی از انسان، حیوان اشیا

_توانایی متحرک‌سازی تصاویر انسان، حیوان و اشیا

_توانایی استفاده نرم‌افزارهای مرتبط با انیمیشن

_توانایی ساخت انیمیشن با تکنیک‌های دوبعدی و سه‌بعدی

_توانایی کار با نرم‌افزارها، شیوه‌های رایانه‌ای برای ایجاد حرکت، صدا و تدوین

دروس رشته ی انیمیشن
تعلیمات دینی، عربی، فارسی، زبان انگلیسی، جغرافیای عمومی و استان، تربیت بدنی، الزامات محیط کار، ریاضی، زیست شناسی، طراحی شخصیت در پویانمایی، متحرک‌سازی دوبعدی، دانش فنی پایه، طراحی و زبان بصری، علوم اجتماعی، انسان و محیط زیست، تفکر و سواد رسانه‌ای، کارگاه نوآوری و کارآفرینی،  کاربرد فناوری نوین، مدیریت تولید، فیزیک، طراحی فضا و صحنه در پویانمایی، تولید پویانمایی سه‌بعدی صحنه‌ای، تاریخ معاصر، سلامت و بهداشت، آمادگی دفاعی، مدیریت خانواده و سبک زندگی، اخلاق حرفه‌ای، متحرک‌سازی رایانه‌ای، ارزیابی تولید پویانمایی، دانش فنی تخصصی، کارآموزی