درج مطلب

رشته فتوگرافیک
 از رشته های هنرستان و در زیر مجموعه گروه هنر در شاخه فنی حرفه ای است. فتوگرافیک یک رشته نوپاست و برای اولین بار در سال تحصیلی 95 – 96 وارد سیستم آموزشی گروه هنر شد و هم اکنون در هنرستان ها و در شاخه فنی حرفه ای تدریس می شود. این رشته با رشته گرافیک بسیار متفاوت است و بیشتر دانش آموزان تفاوت بین این دو رشته را نمی دانند و به اشتباه وارد رشته گرافیک می شوند که دروس و حیطه های شغلی متفاوتی دارد.

درج مطلب

درس های سه ساله متوسطه شامل چند بخش است. اولین بخش دروس عمومی مثل (تعلیمات دینی۱و۲و۳، عربی۱و۲و۳، ادبیات فارسی۱و۲و۳ و زبان انگلیسی۱و۲)، دروس خوشه مطالعات اجتماعی شامل ( جغرافیای عمومی و استان شناسی، علوم اجتماعی و تاریخ معاصر) و دروس خوشه انسان و سلامت (تربیت بدنی ۱و۲و۳، انسان و محیط زیست، سلامت و بهداشت)، دروس انسان و مهارت های زندگی (درس انتخابی، مدیریت خانواده و سبک زندگی) و دروس شایستگی های غیر فنی مثل (الزامات محیط کار، کارگاه نوآوری و کارآفرینی، درس انتخابی و اخلاق حرفه ای)  و دروس شایستگی های پایه فنی ( ریاضی ۱و ۲، شیمی و فیزیک) و شایستگی های فنی ( عکاسی پرسنلی و ویرایش حروف و تصویر، تصویرسازی آموزشی و تایپوگرافی، دانش فنی پایه، طراحی و زبان بصری، عکاسی آتلیه و مراسم، تصویرگری کتاب کودک و نظارت بر چاپ، عکاسی طبیعت و گزارشی، گرافیک نشر و عکاسی مطبوعاتی، دانش فنی تخصصی و کارآموزی) است 

معرفی رشته فتوگرافیک در دانشگاه

دانش آموخنگان هنرستانی رشته فتوگرافیک‌ برای ورود به دانشگاه سه را پیش رو دارند :

  • شرکت در کنکور کاردانی فنی حرفه ای و ورود به دانشگاه فنی حرفه ای
  • شرکت در کنکور هنر که هر ساله توسط سازمان سنجش برگزار می شود و ورود به رشته عکاسی
  • ثبت نام دانشگاه های بدون کنکور علمی کاربردی و آزاد که رشته فتوگرافیک را ارائه می دهند.

درج مطلب

تفاوت رشته گرافیک با فتوگرافیک

همانطور که قبلا هم گفته شد ، رشته فتوگرافیک با رشته گرافیک بسیار متفاوت است و اولین تفاوت این دو رشته در انجام فعالیت ها به صورت دستی و کامپیوتری می باشد. در رشته فتوگرافیک دانش آموزان در زمینه عکاسی تبحر بیشتری نسبت به دانش آموزان رشته گرافیک پیدا می کنند و در واقع فتوگرافیک تمرکز بیشتری را بر روی عکس و عکاسی دارد ، بر خلاف رشته گرافیک که در طراحی تمرکز می کند.

زمینه های شغلی رشته فتوگرافیک بیشتر از گرافیک است ، اگر رشته تحصیلی شما گرافیک باشد با مشاغلی همچون طراحی لوگو ، طراحی صفحات وب و…. رو به رو خواهید بود اما دانش آموختگان رشته فتوگرافیک علاوه بر مشاغلی مثل طراحی لوگو ، طراحی صفحات وب و…. کار های مربوط به عکاسی را همچون روتوش کار عکاسی ، عکاسی مجالس و ... نیز انجام می دهند.

درج مطلب

اگر به صورت بدون کنکور وارد رشته فتو گرافیک شوید ، مقطع تحصیلی شما کاردانی پیوسته خواهد بود و پس از دو سال تحصیل می توانید وارد مقطع کارشناسی ناپیوسته شوید. اما اگر در کنکور سراسری هنر شرکت نمایید و وارد رشته عکاسی شوید ، مقطع تحصیلی شما کارشناسی پیوسته خواهد بود و پس از 4 سال تحصیل مدرک لیسانس رشته عکاسی را دریافت خواهید کرد.

درج مطلب

فرصت های شغلی فتوگرافیک

  •  آرم سازی و پوسترسازی
  • اجرای انواع صفحه آرایی
  • طراحی نمایشگاه های هنری برای معرفی آثار مختلف (غرفه آرایی)
  • آموزش هنر ، طراحی و تصویرسازی برای عنوان ادبی ، داستان ، سیاسی، اجتماعی و مانند آن
  • تبلیغات (کاتالوگ و بروشور) در مراکزی مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، صدا و سیما ، مطبوعات و مراکز هنری و آتلیه های خصوصی
  • تصویرسازی‌ و طراحی‌ روی‌ جلد کتاب‌
  • صفحه ‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه ‌ها
  •  

درج مطلب